Skip to content
Close Button
  • Úvod
  • O projektu
  • Lidé
  • Publikace a média
  • Fotogalerie
  • Zahrádkář
  • Odkazy
  • Kontakty
  • Čeština
  • English
ContactDONATE NOW
Twitter

Projekt Prostory tiché udržitelnosti: samozásobitelství a sdílení je tříletý výzkumný projekt (2019-2021), zabývající se neformální produkcí potravin, jejich sdílením i sdílením jiných věcí. Výzkum se zaměřuje zejména na sítě domácí produkce a sdílení, na hodnoty a motivace účastníků těchto sítí, jejich prostorovost a toky produktů v nich, na ekonomické a environmentální efekty těchto činností a na vývojové trendy v samozásobitelství.

Projekt je financován Grantovou agenturou ČR (č. 19-10694S) a realizován na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity a Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve spolupráci s dalšími výzkumnými pracovišti.

Projektový tým pracuje ve složení hlavní řešitel Petr Daněk (Masarykova univerzita), spoluřešitel Jan Vávra (Jihočeská univerzita), dále Alena Rýparová a Lucie Sovová (obě Masarykova univerzita), Petr Jehlička (Akademie věd ČR/Masarykova univerzita), Miloslav Lapka a Roman Buchtele (oba Jihočeská univerzita).

Zahrádkaření ve městě – tichá udržitelnost v praxi?

May 10, 2020May 10, 2020|

Jan Vávra
Přednáška pro veřejnost v Kanceláři architektury města Karlovy Vary (15. 10. 2019). Fotografie a video zde, prezentace

Post navigation

Previous Previous post: Beyond the coping strategy: Central European informal food economies as future-oriented and transformation-enabling practices
Next Next post: Ethnography of sharing initiatives in Brno

Archiv

  • August 2022
  • April 2022
  • February 2022
  • January 2022
  • August 2021
  • July 2021
  • June 2021
  • May 2021
  • March 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • June 2020
  • May 2020
  • March 2020

© Copyright 2019 - Eco Nature WordPress Theme

Scroll Up