Zahrádkářské kolonie nejsou jen místem pro pěstování potravin a trávení volného času, se všemi pozitivními společenskými a zdravotními aspekty, ale

Sketches of food, agriculture, gardening and sustainability in the times of Covid-19Sketches of food, agriculture, gardening and sustainability in the times of Covid-19
Jan Vávra Esej pro cyklus Times of Covid-19, publikující reflexe témat, týkajících se času a jeho proměn, v pandemické době.

Thinking food like an East European: A critical reflection on the framing of food systemsThinking food like an East European: A critical reflection on the framing of food systems
Petr Jehlička, Miķelis Grīviņš, Oane Visser, Bálint Balázs. (2020). Journal of Rural Studies 76: 286-295. Článek je k dispozici zde,

The role of edible cities supporting sustainability transformation – A conceptual multi-dimensional framework tested on a case study in GermanyThe role of edible cities supporting sustainability transformation – A conceptual multi-dimensional framework tested on a case study in Germany
Martina Artmann, Katharina Sartison, Jan Vávra Journal of Cleaner Production 255: 120220. zde

Noví pražští „vidláci“Noví pražští „vidláci“
Lucie Sovová Sedmá generace 6/2019. online

Svět sociálních sítí jako problém dvou kultur?Svět sociálních sítí jako problém dvou kultur?
Miloslav Lapka Příspěvek na semináři Kvalitativní metody ve výzkumu V.: Sociální sítě – proměna reality? konaném 5. 12. 2019 v